Blog

 
Novo

Kad Princeze postanu sirene

Na marginama svijeta: Pod katalonskim suncem

Nisam prvi put u Barceloni. Budući da je, svaki put kad dođem, količina turista u tom gradu još veća nego prošli put, odlučio sam se ne zadržavati. Odakle jedan grad crpi kisik za sve te ljude?

Tko će izdržati duže

Budi me blagi mamurluk. Ispijam pola litre vode u jednom gutljaju i nerado si priznajem da prije koju godinu ovakve izlaske ne bih ni osjetio. Ona sinoć nije spavala ovdje. To znači da mogu otvoriti prozore, prevrnuti i izglancati stan bez brige da ću je probuditi.

Kad žena uđe u drugo stanje

Jednom davno, kad smo se Zakoniti i ja tek upoznali i počeli ozbiljnije izlaziti, život je bio jednostavan. Imali smo vremena, upoznavali smo jedno drugo i svijet oko sebe. Nešto smo malo i putovali, uglavnom po Evropi, vidjeli zanimljivih stvari, upoznali zanimljive ljude, provodili se.

Zašto rane nije dovoljno sušiti na vazduhu kako su nas naši stari učili

Od davnina su nas naši stari učili da je rane najbolje sušiti na vazduhu, ali u to vrijeme oni nisu imali drugog izbora.

Kad zasvrbe stopala

- "Ana, čuješ li me?" - "Gdje si?" - "U govornici. Recimo." - "Kakvoj govornici? Gdje si?” - "Ne znam zapravo, ali ostao sam bez novca." - "Ti si lud."

DAN SVIH DANA

Ona je spavala pored mene, a ja sam buljio u nju dok joj je svjetlo sa mog laptopa padalo na duge trepavice i pravilo sjene na obrazima. Buljio sam u nju jer mi je taj prizor nekako lakši od prizora grafikona pada prodaje na istoku zemlje koji je s monitora vrištao u moje lice.