Šta jedeš takva ti je i krv

A? B? AB? 0? Znate li uopšte koja ste? Govorimo o krvnoj grupi. Ako ste sretnik kojem su je zadnji put vadili u porodilištu onda pitajte mamu, jer naravno mama i to zna.

Krv je naše gorivo

Krvna grupa nikad nije bila nešto što bi vam bilo od važnosti, ali idemo je usporediti s gorivom i autom. Znamo da auto ide na gorivo, tačno znate koje točite, koliko je kvalitetno. Zar vam je svejedno kakve je kvalitete vaša krv koja je gorivo za vaš organizam? Nije, znamo.
5

Isto kao i s autom i gorivom, što je ona kvalitetnija to će vaš organizam biti snažniji i bit ćete otporniji na bolesti. Mehaničari bi rekli: bit ćete otporni na sve kvarove.

430942

Bolest moje tijelo ne poznaje

Otpornost na sve „kvarove” ćete steći ako se pravilno hranite prema svojoj krvnoj grupi. U nastavku donosimo kratak pregled ishrane koju je poželjno da slijedite. Naravno, ponekad možete malo zalutati u druge krvne grupe:

Krvna grupa 0 – lovci

Poznatija kao univerzalni davaoci krvi, jer su potekli od prvih lovaca, trebali bi se hraniti mesom, ribom, jajima i raznovrsnim povrćem.

Krvna grupa A – uzgajivači

Pripadnici ove krvne grupe su pravi vegetarijanci kojima meso i mliječni proizvodi ne odgovaraju najbolje pa je najpovoljnije da im se ishrana bazira na žitaricama, povrću i ribi.

man in the green park looking through binoculars

Krvna grupa B – nomadi

Pripadnici ove grupe su najbolje prošli jer se ne trebaju ograničavati gotovo ni na šta. Njihova ishrana bi se trebala zasnivati na mesu, mliječnim proizvodima i žitaricama.

Krvna grupa AB

Kao i po nazivu, ova krvna grupa je kombinacija grupa A i B, tako je i s ishranom koju bi bilo poželjno konzumirati. Za nju je pogodna biljna i mesna hrana, a mliječni proizvodi u manjoj količini od krvne grupe B.

Hrana je energija za našu krv koja nas održava na životu, nemojte je prepuštati slučaju.