Ko će izdržati duže

Budi me blagi mamurluk. Ispijam pola litre vode u jednom gutljaju i nerado si priznajem da prije koju godinu ovakve izlaske ne bih ni osjetio.

Ona sinoć nije spavala ovdje. To znači da mogu otvoriti prozore, prevrnuti i izglancati stan bez brige da ću je probuditi. I bez brige da će me zbog toga možda drugačije gledati. Dugi kaže da se to zove OKP, ali ja jednostavno volim da je sve čisto. Možda će se stvari jednom promijeniti kada budemo živjeli zajedno.

Danas imam vremena da ostanem malo duže teretani. Imam potrebu da izbacim iz sebe sve toksine od sinoć. Ne uživam više u takvim izlascima kao prije, ali momci insistiraju da se tako završi sedmica. Jedna stvar vodi drugoj i niko se ne želi prvi povući. Sljedeća stvar – budiš se u zoru nepodnošljivo suhog grla.

Subotom ujutro nema gužve. Radim kardio sa slušalicama u ušima i promatram tipa preko puta na benchu. Po pokretima trbuha jasno mi je da glasno uzdiše od napora, iako ga ne čujem. Forsira se preko svojih granica, a po definiciji mišića rekao bih i da je na proteinima.

Mislim da bih nakon ovoga ja mogao preći na bench, a proteine ću uzeti za ručak – hranom.

Nakon treninga idem prema tušu, a tip od maloprije taman izlazi. Nisam ni vidio da je izašao prije mene. Obrisao se brzinom munje, obukao bez da se skroz osušio, a mokri ručnik samo grubo bacio na pod i ostavio ga tamo zgužvanog. Skupio je stvari jednom rukom i izašao bez pozdrava. Čudan tip.

Dugo sam se tuširao. Brišem kosu i lice ručnikom, vadim iz torbe Vaxol.

Jedna od super stvari koje me majka odavno naučila je da se ništa manje od veličine lakta ne smije gurati u uho.

Nikad nisam koristio štapiće.

Kad se presvučem, idem kod nje na ručak, subotom uvijek pripremi nešto genijalno.

Prati Kralja urbane džungle