Engelhard Arzneimittel prisutan je u Bosni i Hercegovini od 2002. godine sa nekoliko visokokvalitetnih proizvoda. To su Prospan lijek protiv kašlja u obliku sirupa i šumećih tableta, pastile Isla Moos, Isla Mint i Isla Cassis protiv podražajnog kašlja i promuklosti, Tyrosur gel i prašak koji je prvi i jedini lokalni antibiotik dostupan u apotekama bez recepta, Nisita mast i sprej za vlaženje sluznice nosa, te Esprico kapsule i suspenzija za poboljšanje pažnje i koncentracije.

O kvaliteti tih proizvoda govore i njihovi prodajni rezultati te udio na tržištu Bosne i Hercegovine.

Tako za Prospan možemo reći da je vodeći proizvod na tržištu sirupa protiv kašlja sa 30 posto tržišnog udjela, a na ukupnom OTC tržištu ubraja se u prvih 10 najprodavanijih proizvoda. Snaga branda ogleda se i u činjenici da je Prospan sirup jedini biljni sirup protiv kašlja s dokazanim mehanizmom djelovanja na ćelijskom nivou, a prvi je i registrovan kao biljni lijek i najbolje je dokumentovan bršljenov sirup na svijetu. Pojava šumećih tableta 2002. godine predstavljala je značajnu inovaciju na našem tržištu ljekovitih sredstava protiv kašlja.

Tyrosur gel također predstavlja inovaciju na tržištu Bosne i Hercegovine jer je jedini lokalni antibiotik u tom obliku.

Biljne pastile za grlo Isla su jedinstvene po svom potpuno prirodnom sastavu i neškodljivosti pa ih mogu koristiti i osjetljive kategorije poput trudnica (Isla Moos), dijabetičara (Isla Mint i Isla Cassis) kao i djeca iznad 4 godine starosti.

Nisita sprej i mast za nos sa svojim jedinstvenim sastavom prva su pomoć kod isušene sluznice nosa, a važno je naglasiti da je Nisita mast ujedno prva i jedina pomoć za probleme vlaženja sluznice u obliku masti te jedina mast za nos na tržištu koja se može aplicirati direktno na sluznicu nosa.

Esprico kapsule i suspenzija su namijenjene za poboljšanje pažnje i koncentracije kod djece starije od 5 godina.