Engelhard

http://www.engelhard-am.de

engelhardEngelhard je tvrtka koja se bavi proizvodnjom lijekova i pomoćnih ljekovitih sredstava. Sjedište tvrtke je u Njemačkoj, u mjestu Niederdorfelden pokraj Frankfurta na Majni. Osnovao ju je još davne 1872. godine kao malo obiteljsko poduzeće Karl Philip Engelhard (vidi fotografiju desno). Jedan od svojih prvih proizvoda, Isla-Moos pastile, ručno su pakirali Karl Philip Engelhard, njegova žena i četvero djece, svake večeri nakon dugog radnog dana. Iz svojih skromnih početaka, tvrtka Engelhard je stalnim razvojem, osmišljavanjem novih i usavršavanjem postojećih proizvoda izrasla u srednje veliku tvrtku i osigurala ugledno mjesto u ljekarničkoj struci.

Od samih začetaka, glavna smjernica bila je i još uvijek je proizvodnja visokovrijednih pripravaka kao značajan doprinos razvoju što boljeg i učinkovitijeg sustava zdravstvene zaštite.Uspon ove tvrtke je zanimljiv, jer je riječ o primjeru kako iz ljekarne “Rosenapotheke”, koja je izrađivala niz kompliciranih pripravaka za svoje bolesnike i kolege, nastaje farmaceutska tvrtka. Sin vlasnika ljekarne, Karl Philipp Engelhard , čije ime i danas nosi ova tvrtka, odlučio je po ugledu na svoga oca baviti se ljekarništvom te je postao ugledni ljekarnik širokog znanja i velikog iskustva u Frankfurtu. Stalno povećanje broja proizvoda i proizvedenih količina dovelo je do odluke da se 1872. godine ljekarna odvoji od proizvodnje i zato se ta godina smatra godinom osnutka ove dinamične farmaceutske kuće.

engelhard-lijekovi

Engelhard je već preko 140 godina pouzdani partner liječnika, ljekarnika i bolesnika, kako u Njemačkoj tako i u brojnim zemljama širom svijeta. Danas za tvrtku radi preko 200 kvalificiranih stručnjaka. Slogan Engelharda “Vaš partner u zdravlju!” zorno opisuje njihove ciljeve usmjerene na proizvodnju široke palete djelotvornih, praktičnih proizvoda i na visoki stupanj angažiranosti tvrtke u poboljšanju kvalitete života osoba koja pate od bolesti dišnih puteva.

Svake godine ENGELHARD ulaže velika sredstva u razvoj i istraživanje, osobito u ispitivanje djelotvornosti ljekovitog bilja kao što su bršljan i islandski lišaj. Dobiveni rezultati garancija su sigurnosti i ljekovitosti njihovih proizvoda.

Isla Moos se ubraja u najstarije gotove pripravke u Njemačkoj. Već je 1860. godine utemeljitelj tvrtke Karl Philipp Engelhard razvio i proizvodio u velikim količinama “Isla Moos pastu” koja je postala omiljen i poznat proizvod.

Prospan je zauzeo značajno mjesto među brojim biljnim preparatima kao djelotvorno sredstvo za liječenje kašlja. Nizom istraživanja Engelhard je razvio ekstrakt lista bršljana koji je glavna aktivna komponenta Prospan sirupa i šumećih tableta.

FW Medical

http://www.fwmedical.co.uk

FW Medical je britanska tvrtka koja plasira asortiman medicinskih proizvoda u Rusiji, Ukrajini i Srednjoj Europi. Putem mreže naših distributera i sestrinskih tvrtki prodajemo široki asortiman brendiranih OTC lijekova, medicinskih uređaja, kozmetike i dodataka prehrani.

FW Medical svoje proizvode prodaje na brzorastućim i visoko konkurentnim tržištima od preko 300 milijuna potrošača.U svom portfelju FW Medical ima sljedeće proizvode:

  • Kapsule Aloe vere
  • Proizvode protiv mamurluka
  • Osvježivače daha u obliku brzo-otapajućih oralnih dražeja
  • Proizvode za njegu uha, uključujući patentirani sprej za lako uklanjanje cerumena iz uha
  • Asortiman Omega 3 ribljih ulja, uključujući jedinstveno ulje lososa iz Škotske

Glavni fokus tvrtke je potrošač. Na tržište uvode nove proizvode kako bi zadovoljili potrebe koje ili nisu zadovoljene ili nisu zadovoljene na primjeren način.

Od registracije do otpreme narudžbi, od lansiranja proizvoda do vodstva u kategoriji, FW Medical dodaje vrijednost svakom dijelu nabavnog lanca, a može se pohvaliti kako portfeljima distributera, tako i proizvodenim količinama.

Logistički i prodajni partneri u svim važnijim zemljama Srednje i Istočne Europe te Rusije i Ukrajine, FW Medical-u daju dobar položaj da se na ovim brzorastućim tržištima natječe sa svojim brandovima.

FW Medical – om upravlja tim direktora sa radnim iskustvom u velikim globalnim korporacijama. Obzirom da izvozimo proizvode iz Velike Britanije, održavamo stalni kontakt sa našim partnerima na svim razinama spomenutih organizacija, koordinirajući ljudska i financijska ulaganja u naše brandove.

FW Medical ima preko deset godina iskustva sa:

  • Izvozom medicinskih proizvoda u Srednju Europu i bivše Sovjetske republike
  • Radom sa našim distributerima na izgradnji brandova
  • Postizanjem vodećih položaja u kategorijama
  • I osiguravanjem značajnih prihoda svim sudionicima nabavnog lanca