Precizno i snažno protiv virusnih bradavica!

Acetocaustin® Pen

Acetocaustin® Pen je medicinski proizvod namijenjen za uklanjanje običnih bradavica. Aktivna supstanca je monohlorsirćetna kiselina koja uklanja bradavice po principu hemijske destrukcije.

Zašto baš Acetocaustin® Pen?

Najbolje se osjećamo kad imamo kontrolu nad svojim tijelom i njegovim zdravljem, zato gosti na površini naše kože nikad nisu dobrodošli. Bradavice se kroz nekoliko mjeseci mogu same povući, a mogu trajati godinama – to se nikada ne zna. Zato smo osmislili jednostavan medicinski proizvod za uklanjanje bradavica.

Kome je namijenjen Acetocaustin® Pen?

Namijenjen je za odrasle i djecu koji imaju virusne bradavice i žele ih ukloniti. Kod djece iznad 6 godina proizvod mora primjenjivati odrasla osoba ili ljekar ako je dijete mlađe od 6 godina.

Pripremiti kožu prije primjene…

Zdrava koža oko bradavice mora se prije tretmana pokriti dobro prianjajućom, viskoznom masti (npr.vazelin, cinkova pasta) kako bi se zaštitila od nagrizajućeg djelovanja Acetocaustin®  Pena.

Način primjene

Nanosi se samo jedanput sedmično na bradavicu pomoću aplikatora u obliku olovke, što osigurava jednostavnost primjene. Tokom primjene ne stišćite Acetocaustin®  Pen. Nakon otvaranja, držite Acetocaustin®  Pen pod uglom, kao da pišete. Vrh Pena se stavi na bradavicu i otopina se nanosi dva puta u 3 sekunde. Ostavite da se otopina Acetocaustin®  Pena suši oko 5 minuta pa zatim uklonite mast ili pastu oko bradavice. Prosječno trajanje primjene je pet sedmica.

Acetocaustin Pen

Primjena je vrlo precizna pomoću aplikatora u obliku olovke.

Zbog sigurne primjene i postizanja što boljeg efekta Acetocaustin®  Pen treba uvijek koristiti prema uputstvu.

 

Prije primjene potrebno je pažljivo pročitati uputstvo o proizvodu i mjere opreza budući da je monohlorsirćetna kiselina izrazito nagrizajuća tvar.

Uputstvo o proizvodu

Detaljno uputstvo Acetocaustin® Pen u PDF obliku