Regeneriše, vlaži i čisti sluznicu nosa na prirodan način.

Mast

Nisita® mast služi za vlaženje suhe sluznice nosa. Osigurava duži kontakt sa sluznicom i pruža zaštitu kroz duži period.

Kome je namijenjena Nisita® mast?

Happy Young Father is Playing with his newborn baby girl at home, and kissing noses together. Vintage style color filter.

Nisita® mast mogu koristiti novorođenčad, djeca i odrasli, trudnice i dojilje

Kada tražiti Nisita® mast u apoteci?

Nisita® mast je dobro koristiti kada želite olakšati smetnje koje uzrokuje začepljen nos, npr. kod hunjavice. Boravak u prostorima sa suhim vazduhom (grijanje ili klimatizovani prostori) izazivaju i suhoću sluznice nosa, a tada vam Nisita® mast nježno vlaži nos i olakšava disanje. Pomaže i kada je potrebno otopiti kruste (osušene nakupine u nosu).

Nisita® mast je bez dodataka konzervansa.

Primjena i doziranje Nisita® masti

Kod suhog, iritiranog nosa, više puta dnevno nanijeti Nisita® mast.

1 cm masti istisnuti tako da je vršak tube što dublje u nosnici. Pritiskom na tubu istisnite mast i laganim masiranjem nosnica ravnomjerno je raspodijelite po sluznici nosa.

Nisita® mast se može nanijeti na unutrašnju površinu nosa i pomoću štapića s vatom. Postupak se može ponoviti nekoliko puta dnevno, a posebno se preporučuje primjena prije spavanja.

Iz higijenskih razloga i smanjenja mogućnosti infekcije preporučuje se da tubu koristi samo jedna osoba. Nakon upotrebe vršak tube treba obrisati.

Saznaj više o Nisita® spreju!

Uputstvo o proizvodu

Detaljno uputstvo Nisita® mast za nos u PDF-obliku