Čišćenje uha bez štapića

Čišćenje uha bez štapića

Vaxol™ sprej za uho sa maslinovim uljem je jednostavan i inovativan sistem kojim se omogućava raspršivanje optimalne doze maslinovog ulja u vanjski slušni kanal. Budući da se isključuje upotreba kapaljke ili štapića sa vatom za aplikaciju, izbjegava se curenje i rasipanje ulja izvan uha.

Vaxol™ sprej za uho ima jedinstvene karakteristike:

  • oblik spreja – za jednostavnu i sigurnu primjenu
  • anatomski oblikovana pumpica – omogućava ograničeni ulaz pumpice u vanjski slušni kanal čime se izbjegavaju povrede vrlo osjetljivog slušnog organa
  • ciljano raspršivanje sadržaja – unos tačno potrebne količine preparata (za omekšavanje sabijenog cerumena) bez rasipanja i curenja sa strane
  • 10 mililitarska bočica – dovoljna količina za upotrebu dva puta dnevno tokom 14 dana u oba uha
  • bočica i etiketa su prozirne čime je omogućen uvid u sadržaj bočice i količinu preostalog preparata

Pumpica raspršuje sadržaj u finu maglicu kojom se u potpunosti oblažu nakupine sabijenog cerumena. Zbog tako raspršenog mlaza, primjena je vrlo ugodna i bez unosa prekomjerne količine preparata.

Doziranje:

Odrasli primjenjuju 1 ili 2 doze Vaxol™–a dvaput dnevno u vremenu od 4-5 dana.

Djeca od 1- 12 godina; primjenjuje se 1 doza Vaxol™ jednom dnevno u vremenu 4-5 dana.

Prije upotrebe lagano zagrijati među dlanovima, protresti i primijeniti na način da se povuče gornji dio uha nježno prema gore i unazad.

Držeći bocu u uspravnom položaju, staviti aplikator u vanjski slušni kanal i pritisnuti pumpicu do kraja. Ispiranje nakon primjene nije potrebno.